De bereidingswijze:
Verhit de ghee in een grote pan en bak er gesnipperde ui en knoflook in. Voeg de gesneden champignons toe en bak ze even tot ze bruin zijn. Voeg vervolgens in blokjes gesneden aardappels en knolselderij toe. Bak ze zachtjes enkele minuten aan en voeg daarna water, groentebouillon, zwarte peper en majoraan toe. Laat koken totdat de groenten gaar zijn. Pureer het mengsel met een staafmixer en voeg eventueel nog wat extra zout toe. Je kunt een eetlepel biologische yoghurt toevoegen om de smaak wat zachter te maken. Garneer met dille.
Dit soepje is snel klaar en heerlijk om te eten tijdens het Vata-seizoen. Naast het feit dat het heerlijk smaakt, geeft dit gerecht een heerlijk aardend gevoel, wat erg prettig is wanneer het buiten donker is en de wind waait en fluit. Het is dus natuurlijk erg goed voor Vata-types, maar Pitta's en Kapha's kunnen er ook zonder problemen van genieten. Eet smakelijk!