De bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de pruimen en snijd ze in vieren.
Meng de kokosbloesemsuiker het bakpoeder, kruiden en de bloem door elkaar.Smelt het kokosvet en voeg toe aan het bloemmengsel. Mix het beslag glad. Roer dan de yoghurt erdoor. Het is belangrijk voor de structuur van het deeg dat je de yoghurt er als laatste bijvoegt. Leg een vel bakpapier in een lage vierkante bakvorm en vul de bakvorm met het beslag. Leg de gesneden pruimen in rijtjes naast elkaar tot dat het plaat vol zit.
Bak de cake 20 tot 30 minuten in de oven.
Deze simpele en heerlijke plaatkoek is zo klaar en maakt velen heel blij. De smaak van kokosbloesemsuiker geeft het een bijzondere smaakje. Verkoelende en verwarmende ingrediënten zijn goed met elkaar gecombineerd waardoor het goed is voornamelijk voor Vata's en Pitta's. Voor Kapha's is dit te vet en zoet dus heel erg oppassen Kapha's!
Geniet!