Benodigdheden:
2 personen
- 150 gr. risotto rijst
- 500 gr asperges, geschild en in stukjes gesneden
- 1 lepel ghee
- 1 rode ui
- 1 glas witte wijn
- 1 bouillon blokje
- warm water
- 1/2 thl gemalen nootmuskaat
- zout
- zwarte peper
- 1 theelepel boter
- 2 lepels geraspte parmezaan
- fijn gesneden daslook of bieslook
- 1 zacht gekookt ei
De bereidingswijze:
Doe in een pan een lepel ghee, snijd de ui in blokjes en voegt het bij de ghee. Laat even zachtjes bakken. Voeg er vervolgens de rijst bij, roer goed door en giet er de wijn bij. Laat het aan de kook komen en een paar minuutjes zachtjes koken. Voeg er vervolgens gekookte water erbij, gesneden asperges en een bouillonblokje .Meng goed door elkaar en laat zachtjes koken. Roer regelmatig door en let er op dat je genoeg water hebt. Wanneer de korrel nog hard is maar heb je geen water, dan voeg je er klein beetje bij. De risotto moet uiteindelijk een soort pap - structuur hebben.
Wanneer de risotto klaar is, meng er doorheen de boter, parmezaan, zout en peper. Leg er een gekookt ei op. Garneer met daslook.
Geniet!
Als je iets anders wil eten met asperges dan aardappels, is dit een heerlijke alternatief. Asperges zijn geweldig om vocht uit ons lichaam te afdrijven en dat is precies wat we in de Kapha tijd nodig hebben. Ik ben ook super blij dat asperges een van de groenten is die nog seizoenverbonden is.
Elke dosha kan hiervan genieten omdat de verschillende eigenschappen van het gerecht mooi in balans zijn. Verkoelende rijst, asperges en ghee, verwarmende ui, ei, wijn en kruiden zorgen voor een gebalanceerde maaltijd.