De bereidingswijze:
Smelt de ghee in een diepe pan. Doe er gesneden prei erbij en geperste knoflook en laat even bakken. Voeg er klein gesneden boerenkoolbladen bij, giet water en groentenbouillonpoeder erbij en laat 20 minuten koken. Voeg na 20 minuten zonnepitten erbij en maal alles met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en zwarte peper en serveer met geraspte kruidenkaas. Het kan ook zonder want de soep is heerlijk op zich.
Vroeger vond ik boerenkool niet echt lekker want ik kende alleen een stampot maar sinds we deze sterke groenten elk jaar op onze moestuin veel hebben groeien, ben ik veel creatiever ermee. En gelukkig, want deze soep zal ik niet willen missen in mijn winterse soepen repertoire.
Dat de boerenkool een supergroenten is weten veel mensen al maar het wordt vaak rauw gebruikt wat niet zo verstandig is. Omdat boerenkool heel zwaar verteerbaar is, is het veel beter om die te koken en verschillende kruiden gebruiken, zodat jouw darmen er geen last van krijgen. Zeker voor Vata en Kapha mensen is het belangrijk advies aangezien boerenkool ook verkoelend werkt.
Geniet van deze heerlijke soep!