Benodigdheden:

4 personen


- 1 lepel ghee

- 1 rode ui

- 2 teentjes knoflook

- 1 theelepel tijm

- 2 aardappels

- 1/2 broccoli

- 500 gr jonge brandnetels

- water

- groentebouillonblokje

- zout en zwarte peper






De bereidingswijze:

Laat in een soeppan ghee smelten, bakt er fijngesneden ui, knoflook en in stukjes gesneden aardappels. Voer er vervolgens stukjes broccoli erbij en god gewassen gesneden brandnetels. Giet er water erbij, doe er bouillonblokje en tijm in en laat het koken totdat de groente gaar is. Maak de soep met de staafmixer glad en breng op smaak met peper en zout. Als je het nog lekkerder wil maken, kun je er een lepeltje crème fraise in doen of geraspte kaas of geitenkaas maar alleen zo, met verschillende voorjaarsbloemmen, zoals daslook, sering, magnolia of paardebloem, is het echt heerlijk!

Brandnetels zijn natuurlijk een superfood door allerlei mineralen die ze bevatten maar ook uitstekend om bloed ermee te reinigen, zeker in het voorjaar. Ze brengen voornamelijk pitta uit balans en zijn bekend om te helpen tegen reuma.

Geniet!

Share by: