De bereidingswijze:
Doe de bloem met het zout op een schoon aanrecht, roer even goed door en doe dan het water erbij.
Roer met je vingers goed door en begin dan het deeg te kneden.
Kneedt het deeg in ca. 5 minuten tot een mooi soepel deeg. Dek het deeg af en laat het even rusten.
Maak van het deeg 10 kleine balletjes, druk het plat en rol het met de deegroller uit tot een dunne ronde deeglap. Verhit een niet ingevette pan of bakplaat tot medium-heet en doe de chapati in de pan (het mooiste werkt een chapatipan).
Zodra er bubbels ontstaan keer je de chapati om en bak je de andere kant. Bak en keer de chapati zo een paar keer om. Dit gaat snel, ca. om de 20-30 seconden. Druk de bubbels steeds wat plat met een keukenspatel. Soms blazen ze zich helemaal op als een ballon ;-).
Leg apart, bestrijk de chapati met gesmolten ghee en bak zo ook de andere chapati’s.
Eet smakelijk!