Benodigdheden:

2 personen


- 1 courgette

- 2 tomaten

- 2 handjes rucola

- 1 tl ghee

- zout

- zwarte peper

- 100gr feta

- een handje pompoenpitten

- basilicum


  dressing:

- 3 lepels olijfolie

- sap van 1/2 sinaasappel

- sap van 1/2 citroen

- rasp van  een sinaasappel

- 1 tl honing

- beetje zout

- zwarte peper





De bereidingswijze:

snijd courgette door de helft en snijd er plakjes van 5 mm. Bak ze paar minuutjes in ghee zodat ze nog beetje rauw zijn en doe er gesneden tomaten in halve maantjes erbij en zout en zwarte peper. Bak heel even zodat het nog beetje rauw  is. Doe alle ingrediënten voor dressing in een klein potje en schud goed.

Leg op een groot platte brood gewassen rucola en verspreid er gebakken courgette met tomaat erbij. Verkruimel feta erop en strooi er pompoenpitten  en gehakte basilicum op. Besprenkel met dressing en voilà - je hebt in paar minuten een heerlijke zomerse salade waarvan alle dosha's zorgeloos kunnen genieten.

Eet smakelijk!

Share by: