2 personen

Ingredienten:


  • 1 lepel kokosvet
  • 1/2 pompoen
  • 1/3 venkel
  • 3 grote aardappels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 blikje kikkererwten
  • 1/2 potje kappertjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 tl ras el hanout
  • zout
  • peper
  • tajine pot


voor harissa:

  • 1 lepel korianderzaadjes
  • 1 lepel komijnzaadjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 gedroogde chillipepertjes
  • zout
  • 2 lepels olijfolie 

De bereidingswijze:

Vet de tajine pot goed met de kokosvet. Snijd de pompoen en aardappels in blokjes en venkel in wat dikkere reepjes. Meng de groente samen in een kom samen met zout, peper, geperste knoflook en gesneden ui. Doe de groenten mengsel in tajine. Open een blikje kokosmelk en mengt er de kruiden doorheen. Giet de gekruide kokosmelk op de groente. Strooi de kikkererwten en kappertjes boven op en zet op een hoog vuur. Zodra het inhoud gaat koken, zet de vuur laag en laat nog 40 minuten zachtjes sudderen. Eet het samen met harissa.

Harissa: Rooster de komijn- en korianderzaadjes in een koekenpan. Doe ze daarna in een vijzel  samen met pepertjes en maal ze tot een poeder. Voer er knoflook, zout en olijfolie erbij tot dat het een soort vloeibare pasta wordt.

Je kunt harissa doseren afhankelijk van welke dosha bij jou overheerst. Voor pitta's een heel klein beetje is al genoeg.

Dit is een heerlijke en gebalanceerde gerecht die uitstekend is voor alle dosha's.

Geniet!

Share by: