Benodigdheden (voor 4 personen):


- 2 kopjes basmati rijst (20 min. kooktijd)


- 1 kopje gespleten (of geweekte) mungbonen


- 10 kopjes water

- 2 eetlepels ghee


- 1 theelepel komijnzaad


- 1 theelepel mosterdzaad


- 1/3 tl. hing (is te vinden in de toko's)


- 1/3 tl. zwarte peper


- beetje zout


- 1/3 tl. kaneel


- 1 tl. kurkuma


- 2 eetlepels vers geraspte gember


- 1 wortel

- 1 handje sperziebonen

- 1/2 knolselderij 

- Een hand gesneden andijvie

- 1/2 courgette

- Indien nodig extra water

De bereidingswijze:

Verhit een theelepel ghee in een middelgrote pan en voeg de komijnzaadjes, mosterdzaadjes en hing toe. Lichtjes laten fruiten. Voeg de rest van de specerijen, kruiden en gember toe. Voeg de mungbonen en het water toe en breng het geheel aan de kook. 

Na 10 minuten koken de rijst toevoegen. Zodra het geheel weer kookt de groenten toevoegen. Het geheel 25 minuten of langer laten koken en soms even roeren. Als nodig, extra water toevoegen. 

Serveer met gehakte koriander en eventueel raita.


Het gerecht is niet alleen erg gezond maar ook heel erg lekker. Als je ziek bent kun je jezelf met dit recept beter maken of sneller laten herstellen. Ook is het heel goed geschikt om te detoxen.


Share by: