Ingredienten:


  • 20 ontpitte fijngesneden pruimen
  • 1 1/2 kopje sinaasappelsap
  • 1 kopje water
  • 1 tl kaneel
  • 1/3 tl kardemom
  • 1 1/2 kopje speltmeel
  • 1/3 tl bakpoeder
  • 1 eetlepel ghee
  • 1 kopje water
  • een beetje zout
  • 50 gr. grof gemalen amandelen
  • schil van biologische sinaasappel

De bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180 graden. Doe de pruimen met het sap, water en de specerijen in een onafgedekte pan en laat sudderen totdat het dikke pap wordt. Terwijl de pruimen koken, maak deeg van meel, bakpoeder, ghee, zout en water. Het is een kruimelig mengsel. Vet een kleine bakplaat (20 x 20cm) licht in en en giet het deeg er in. Met de vingers goed op de plaats duwen. Bestrooi met kaneel en bak 30 minuten, totdat het licht korstje heeft.

Wanneer het een licht korstje heeft, uit de oven halen en de pruimenmengsel erover verspreiden. Garneer met de schil en amandel en doe terug in de oven en bak nog 20 minuten.


Laat afkoelen en niet in je eentje opeten :-)


Share by: