Benodigdheden:


- 2 lepels ghee

- 1 courgette

- 1 prei

- 2 middelgrote aardappels

- kokend water

- 1 theelepel groentenbouillon

- zout en zwarte peper

- 2 lepels appelazijn

- dille

- hard gekookte ei of geitenkaas




De bereidingswijze:

Snijd een prei in ringen en een courgette en aardappels in blokjes. Verwarm ghee in een soeppan, bak eerst de prei paar minuutjes en voeg erbij courgette en aardappels. Laat 5 minuten samen bakken en voeg er kokend water erbij zo veel dat het net iets boven de groente uitkomt. Doe de groentenbouillon bij en laat zachtjes 15 minuten koken totdat het gaar wordt. Maak het glad met de staafmixer en voeg zout, zwarte peper  en azijn toe.

Garneer met dille en een klein gesneden hard gekookte ei.


Deze soep is perfect voor de Pitta's en Vata's omdat het verkoelend is maar geeft aardende effect door de zoete en zure smaak en geeft ook extra vocht aan ons lichaam.  Maar ook Kapha's kunnen van dit heerlijke soepje genieten aangezien het allemaal lichte ingrediënten zijn. 

Eet smakelijk!

Share by: