Benodigdheden:

2-3 personen


- 2 aubergine

- 6 lepels soya saus

- 1 theelepel harissa

- 2 teentjes knoflook

- 2 lepels ahornsiroop


salade:


- 1/4 rode kool

- 2 grote wortels

- beetje citroensap

- zout

- zwarte peper

- olijfolie

- 1 lepel Griekse yoghurt of kokos yoghurt

- fijn gesnedenverse koriander of bosuitje





De bereidingswijze:

Verwarm oven op 180 graden. Prik de aubergines met een vork paar keer en laat ze in de oven 15 minuten bakken. Laat ze afkoelen. Maak ondertussen marinade van overige ingrediënten. Snijd de topjes dan van de aubergines en trek het vel er vanaf zodat je alleen de zachte binnenkant overhoudt. Trek deze met een vork uit elkaar zodat je mooie, dikke repen krijgt van ongeveer een halve centimeter dik.Roer de aubergine door marinade en je kunt nu kiezen of je het in een koekenpan gaat bakken of in de oven op een bakplaat laat bakken. In en oven wordt het knapperiger maar in een koekenpan is het sneller klaar.

Maak salade van fijn geraspte wortel en heel dun gesneden rode kool. Meng er doorheen de rest van de ingrediënten.

Je kunt deze combinatie eten met een flatbread of chappati.

Eet smakelijk!


Hmmm, hier ga je van smullen. Verwarmende en verkolende eigenschappen van verschillende groenten en kruiden zorgen voor gebalanceerde maaltijd voor alle dosha's. Kapha's kunnen chappati maken van boekweit aangezien tarwe Kapha verhoogd.



Share by: