Benodigdheden:                          lente, zomer, herfst

                                                          +V,-P,-K

- 10 grote bladen van snijbiet

- 1 rode uui

- 1 tl. rozemarijn

- 1 lepel ghee

- 5 eieren

- 100 gr. geraspte jonge kaas

- 100 gr. feta

- zout en zwarte peper

- biologische bladerdeeg (liefst volkoren)



De bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180 graden. Snipper de ui en snijd de snijbiet in reepjes. Verhit de ghee in een koekenpan, voeg de ui toe en bak deze kort. Voeg daarna de snijbiet toe en laat het even bakken en slinken. Voeg de rozemarijn, zout en zwarte peper toe.

Vet een taartvorm in en bekleed deze met de plakjes bladerdeeg. Klop in een kom de eieren goed door elkaar en voeg de kaas en verkruimelde feta toe. Roer vervolgens het snijbietmengsel erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de taartvorm en bak tot het deeg en de bovenkant mooi bruin zijn.

De snijbiet is te droog, licht en verkoelend voor Vata's maar in de combinatie met eieren, kaas en kruiden  kunnen ook Vata's hiervan genieten maar met mate!. Uitstekend voor Pitta's omdat zij de verkolende eigenschappen heel goed kunnen hebben en voor de Kapha's is het licht en droog waardoor ook zij van deze taart kunnen genieten. Een heerlijke taart waarmee je je gasten aangenaam kan verassen. Geniet!

Share by: