Benodigdheden:
- 1 bloemkool
- 2 eetlepels ghee
- 2 citroenbladen (Thaise toko)
- 1 kaneelstokje
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 ui
- 1 eetlepel geraspte gember
- 1 eetlepel gemalen koriander
- 1 1/2 theelepel zout
- 2 tomaten, fijngehakt
- 1 blikje kokosmelk
- 1 kopje water
- 1 aardappel, in blokjes gesneden
- 1 theetlepel garam masala
- gehakte verse koriander of munt
De bereidingswijze:
De bereidingswijze:
Verdeel de bloemkool in roosjes, en snijd ze in stukjes van 3 cm.
Verhit de ghee in een diepe pan. Doe er, zodra het vet heet i,s komijnzaad in, het kaneelstokje en citroenblaadjes en laat 30 seconden fruiten. Roer de garam masala doorheen en laat weer 30 seconden fruiten. Voeg er in blokjes gesneden ui erbij en laat voor 3 minuten fruiten. Voeg de gember, gemalen koriander, tomaten, kokosmelk, zout en zwarte peper en het water erbij.
Nu doe je de aardappel erdoor en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg het deksel op en laat 5 minuten koken, schep er daarna de bloemkool doorheen. Zorg ervoor dat de bloemkool niet te lang kookt en te zacht wordt. Serveer met vers gehakte koriander of verse munt en zilvervliesrijst.
Dit is echt een Indiaas recept waar ik dol op ben. Geweldig voor warme maanden wanneer jouw lichaam verkoeling nodig heeft maar de spijsvertering goed moet blijven werken. Goed voor elke dosha en heerlijk voor iedereen.
Eet smakelijk!