Benodigdheden:
1 pan soep
100 gr. rode linzen
*️1 lepel ghee
*️1 ui
*️2 wortels
*️1/2 knolselderij
*️2 kruimige
aardappels
*️2 witlof
*️50 gram basmatirijst
*️1 tl. mosterdzaadjes
*️1 tl. komijnzaadjes
*️1 lepel geraspte gember
*️ 2 tenen knoflook
*️1 liter water
*️1 tl kurkuma
*️1 tl gemalen koriander
*️1 lepel groentenbouillon
*️zout en zwarte peper
*️fijngesneden bosuitje of koriander
De bereidingswijze:
Snijd alle groente in kleine blokjes.
Verhit ghee, voeg mosterd- en komijnzaadjes, laat even bakken
tot dat ze gaan springen, voeg de ui en bak even.
Voeg linzen, rijst en alle gesneden groenten in de pan en giet er water bij en doe er de groentebouillon in en de rest van de kruiden. Laat koken totdat het een heerlijke soep wordt.
Rode linzen werken verwarmend en hebben eigenschap droog. Ze zijn dus uitstekend voornamelijk voor Kapha's en met genoeg ghee ook voor Vata's. Pitta's kunnen beter bijvoorbeeld groene linzen beter gebruiken om de vuur niet te veel laten oplaaien.