Benodigdheden:

2 personen


- 4 kruimige aardappels

- 1 grote wortel

- 2 stengels bleekselderij

- 1 lepel kappertjes

- 2 grof gesneden bosuitjes

- volle hand gesneden dille

- olijfolie

- 1 theelepel mosterd

- grof gemalen zwarte peper

- zout


De bereidingswijze:

Was de aardappels goed, en snijd ze in kleine blokjes. Snijd ook andere groente in kleine blokjes. Verhit 1 l water in en pan en voeg vervolgens alle groente in met een beetje zout. Kook paar minuten. Houd de groente goed in de gaten dat voornamelijk de aardappels niet uit elkaar vallen. Spoel de groente met koud water, doe ze in een bakje en voeg er de rest van de ingrediënten bij. Als je de aardappels langer kookt, vallen ze uit elkaar waardoor het gerecht wat smeuïger wordt en een andere structuur krijgt. Ook heerlijk.


Dit gerecht is geweldig voor kapha's omdat het licht is. Ook Vata's en pitta's kunnen hiervan genieten als er voldoende olie wordt gebruikt om de droge en lichte aardappels te antidoten.

Heerlijk op zichzelf te eten of samen met een stukje vis voor de liefhebbers.

Nieuwe alinea

Share by: