Benodigdheden:

2 personen


- 1/2 komkommer

- 3 tomaten

- 2 handen gespruitte mungbonen

- 2 lepels geraspte kokos

- sap van 1/2 citroen

- 2 lepels olijfolie

- 5 blaadjes basilicum

- 5 takjes koriander

- een beetje bieslook

- 5 blaadjes munt

- zwarte peper en zout

De bereidingswijze:

Voordat je begint met de salade, zorg er voor dat je paar dagen van te voren de mungbonen laat spruiten. Je kunt ook taugé gebruiken maardat is veel minder lekker dan zelf gespruitte mungbonen.


Snijd de komkommer en tomaten in kleine stukjes, hak alle kruiden fijn en mengt ze met de rest van ingrediënten door de groenten. De salade is klaar om te op te dienen.


Dit is weer zo een salade waar je je vingers van af zal likken. Makkelijk te maken en zo lekker dat je het in de zomer zeker vaak zal maken. Door muntbonen en geraspte kokos is het heel verkoelend dus een beetje opletten voor Vata types die het snel koud hebben. Pitta's en kapha's kunnen er daarentegen volop van genieten, zeker als het een lunchtijd is.

Share by: