Benodigdheden:
2 personen
- 14 middel klein aardappeltjes
- een rode ui
- mix van: 1 the sumak
1 thl gemalen komijn
1 thl gemalen koriander
1 thl kurkuma
1 thl gemalen gember
1/2 thl zwarte peper
1 thl zout
- milde olijfolie
dip:
- 300 ml witte yoghurt
- 1 bosje groene koriander
- 2 lepels extra virgo olijfolie
- 2 ingemaakte peperoni of 1 ingemaakte paprika
- 1 lepel citroensap
- zout en zwarte peper
dressing:
- 3 lepels granaatappelstroop
- 1/2 theelepel sumak mix
- 1 lepel water
De bereidingswijze:
Snijd de aardappels door midden en kook ze tot dat ze bijna gaar zijn. Zet de oven op 200 graden. Giet ze af, doe ze in een ovenschaal, besprenkel met milde olijfolie en meng er 2/3 sumak mix doorheen en extra zout.. Laat ze in de oven bakken tot dat ze goud bruin en knapperig worden.
Maak ondertussen de koriander chutney met de ingrediënten voor de dip maar zonder yoghurt. Je kunt de korinander heel klein snijden en de pepertjes ook en mengen met de rest. Giet op een grote bord de yoghurt en meng er de chutney doorheen.
Maak daarna de dressing om de ingrediënten goed door elkaar roeren. Snijd de rode ui in een hele dunne halve maantjes.
Als de aardappels klaar zijn, zet ze over op het bord met yoghurt, bestrooi met dun gesneden rode ui en besprenkel het met de dressing.
Dit is een heerlijke zomerse aardappel gerecht waar je super blij van wordt. De verkoelende aardappels en koriander samen met verwarmende yoghurt, kruiden, peperoni en rode ui zijn een uitstekende zomercombinatie voor alle dosha's.
Je kunt dit als een hoofdgerecht gebruiken met een zomerse mungsalade met groene kruiden en de liefhebbers van vlees kunnen het gebruiken als een bijgerecht.
Geniet!